Programul de lucru al ECOFLOOR de sărbători:
04.05.2024 - 10:00-15:00
05.05.-06.05.2024 - Zile libere
09.05. - Zi liberă
12.05.-13.05.2024 - Zile libere
Paște Fericit!
bd. Decebal, 6/1 | Sf. Nadejda Russo, 17 | șos. Muncești, 137

Blog

4 pași în alegerea parchetului stratificat

5954
4 pași în alegerea parchetului stratificat

Cum alegem parchetul stratificat?

De cele mai multe ori parchetul stratificat se alege după culoare. Însă, ca parchetul să bucure privirea încă mulți ani, trebuie să fie luate în calcul și alte caracteristici. Fără a ne aprofunda în toate detaliile tehnice, haideți să analizăm patru criterii de bază în alegerea parchetului perfect. 

 

1. Culoarea și textura

Textura și culoarea parchetului stratificat se alege după preferințele personale. Puteți alege desenul parchetului pe care îl veți procura  în funcție de culoarea materialelor de finisare ale încăperii, fie alegeți nuanța care vă place cel mai mult, sau, de exemplu, urmați sfatul unui designer profesionist. Din culorile moderne, vă putem recomanda următoarele opțiuni:

„Calm”, cunoscut și sub numele de „Radial”, „Elite”, „Select”, se încadrează perfect în majoritatea tipurilor de design interior moderne. Această placă de parchet are o structură densă, este uniformă la culoare și nu conține noduri. Aranjarea inelelor este verticală și semi-verticală. Pentru un design interior în stil clasic, aceasta este practic o opțiune ideală.

„Rustic”,  „Cabana”, sau „Country” -  este una dintre cele mai bune opțiuni pentru formarea unei pardoseli „vii” cu elemente  vintage. Efectul de antichitate este asigurat de nodurile mari și fisurile deschise, alburn și o gamă largă de culori. Un astfel de tip de parchet este perfect pentru designul interior în stil Country, însă, în același timp, se încadrează de minune și în cele de tip scandinav sau în lofturile moderne. 

„Living”, denumit și „Standard” sau „Natur”, este o placă clasică de parchet cu trei benzi, cu posibilă prezență a nodurilor mici și mijlocii, precum și a unor defecte vizuale minore. Variațiile de culoare în acest caz se datorează prezenței alburnului și duramenului. Scândurile de parchet sunt selectate din tăieturi tangenţiale şi radiale.

 

2. Dimensiunea

Producătorii moderni produc o gamă largă de culori, indiferent de dimensiunea parchetului stratificat. Cu toate acestea, în formarea armoniei vizuale, dimensiunea parchetului stratificat de asemenea are o mare importanță.

În încăperile mari, se obișnuiește să se instaleze parchetul stratificat de dimensiuni mai mari, în timp ce în camerele mici această dimensiune pur și simplu nu arată bine. Merită să acordați atenție metodei de așezare a parchetului: pardoseală pe punte, Dublu herringbone sau parchet - pătrat.

 

3. Periere și acoperire

Suprafața parchetului stratificat nu poate fi neted sau periat. Efectul „îmbătrânirii artificiale” se obține prin metoda de îndepărtare a fibrelor moi de pe stratul superior al lemnului cu perii metalice speciale. Ca rezultat, suprafața obține o structură cu relieful inelelor copacilor și a fibrelor lemnoase distincte. Această metodă accentuează frumusețea și textura naturală a copacului. Lemnul învechit arată elegant și nobil, subliniază naturalețea pardoselii. Ca rezultat, obținem o suprafață cu o structură clar definită atât din punct de vedere vizual cât și tactil.

Parchetul stratificat de la producător este complet gata de montare și exploatarea ulterioară, dar poate fi cu diferite tipuri de acoperire.

Acoperirea cu ulei, care conține amestecuri de uleiuri naturale și ceară, este complet naturală. Ea pătrunde în porii lemnului, astfel suprafața podelei se păstrează în starea sa naturală. Datorită stratului de ulei, e posibilă restaurarea ulterioară, dacă este necesar, chiar și a unei singure porțiuni. 

Stratul de lac este mai rezistent la zgârieturi sau diverse lichide vărsate, iar îngrijirea unui astfel de tip de parchet stratificat nu este diferit de curățarea obișnuită. O dată la câțiva ani, parchetul lăcuit trebuie șlefuit și apoi revopsit. 

 

4. Strat dublu sau triplu

Din punct de vedere structural, scândurile de parchet pot fi dintr-un strat sau două. Cele cu două straturi se disting printr-o grosime nu prea mare (de la 10 mm), ceea ce e  deosebit de important atunci când se folosește încălzirea prin pardoseală. 

Se îmbină bine în înălțime cu gresia și alte pardoseli de grosime mică. Sunt montate doar prin metoda adezivă sau pe grindă. Pentru plăcile de parchet în două straturi de dimensiuni reduse (70 mm x 470/590 mm), este destul de potrivită posibilitatea de montare în Dublu herringbone.

Plăcile de parchet cu trei straturi se disting prin cea mai largă gamă de culori și tipuri de prelucrare. Aceste plăci sunt recomandate atunci când există fluctuații semnificative de temperatură și umiditate. Metoda de montare în acest caz poate fi atât adezivă, cât și montare pe un sport de grinzi și traverse.

Există și alte caracteristici în alegerea parchetului stratificat. Dacă doriți ca parchetul pe care îl achizitionați să corespundă cât mai mult așteptărilor dvs., atunci contactați-ne. 

458
Noi în telegram

Acum puteți obține sfaturi oriunde v-ați afla.

Viber
Noi în Viber
Acum puteți obține sfaturi oriunde v-ați afla.
WhatsApp
Noi în Whatsapp
Acum puteți obține sfaturi oriunde v-ați afla.