bd. Decebal, 6/1 | Sf. Nadejda Russo, 17 | șos. Muncești, 137

Blog

Nimic nu poate crea starea de bine a omului, decât o parte din natură integrată în propria casă.

5564
Nimic nu poate crea starea de bine a omului, decât o parte din natură integrată în propria casă.

Nimic nu poate crea starea de bine a omului, decât o parte din natură integrată în propria casă. Un aer proaspăt poate fi asigurat doar de o pardosea din lemn natural, care e, fără îndoială, parchetul. Prezența acetei acoperiri în încăpere, redă atmosfera din palatele regale, în care se organizau petreceri și unde invitații valsau pe parchet.

Rădicinile denumirii de «placă de parchet» pornește de la o renumită expresie franțuzească care vorbește despre un material obținut din fâșiile de lemn. Pentru instalarea acestora în marile palate, erau chemați cei mai instruiți meșteri, iar lucrările acestora pot fi admirate și în zilele noastre.
În prezent, parchetul este o plăcere costisitoare. Însă, plăcerea pe care o simți atunci când urmărești cu ochii curbele făcute de natură și simți textura unică sub tălpi te face să uiți de cheltuieli.
Datorită noilor tehnologii, ai posibilitatea să alegi parchet de diferite culori, texturi, specii de copaci și modalități de instalare. Ceea ce demonstrază că , orice dorință a clientului poate fi îndeplinită. Așa cum nu poate fi comparat cu alt tip de pardosea - parchetul va deveni cel mai important element din designul unei încăperi. Va completa spațiul cu frumusețe și designul unic.

Structura parchetului este foarte pretențioasă, din acest motiv are nevoie de îngrijire specială.

Tehnologiile dezvoltate permit ca materialele naturale să fie prelucrate, scoase din anonimat și transformate în adevărate opere de artă. Îngrijirea și instalarea profesională a parchetului va asigura permiabilitatea sunetului, rezistența la căldură și uzură. La baza formării prețului pentru parchet stă costul materiei prime, mai exact, a lemnului. Chiar dacă sunt o varietate de pardoseli, cel mai durabil și scump material folosit în fabricarea parchetului este stejarul. Nu în zadar, din fâșiile de stejar erau construite cele mai bune corăbii ale flotei Imperiului Rus. Despre utilitatea și durabilitatea acestei specii se vorbea încă de pe timpul domniei lui Petru I.

Pentru fabricarea parchetului sunt folosite diverse specii de arbori, în funcție de clasa din care face parte:

  • Standart;
  • Radial;
  • Natural;
  • Tangențial;
  • Gestr;
  • Rustic.

Prețul parchetului

Prețul parchetului depinde în mare parte de calitate și de producător. În prezent, ca lideri pe piață se mențin următoarele companii: BerryAlloc, Tavolini, EcoFloor.

Паркетная доска

Selectarea sau sortarea plăcilor de parchet se face conform indicatorilor de performanță, cum ar fi: aspectul fizic (prezența nodurilor, culoarea, înclinarea fibrelor de lemn etc.) sau după cum este tăiat lemnul (tangențial sau radial). În unele cazuri, sortarea se efectuează în baza ambelor grupe de performanță. Conform standardului GOST 862.1.-85, parchetul este împărțit în clasa A (categorie înaltă) și clasa B (prima categorie).

Parchetul radial la fel face parte din clasa A. În procesul de producere este folosit doar lemnul fără următoarele defecte: putregai, ciupercă, semne de deteriorare. Parchetul care corespunde acestor cerințe este cel din stejar. Acest produs se realizează prin tăierea radială a trunchiului la unghi de 60 de grade față de axă. Se evidențiază prin textura uniformă a materialului, reprezentată de razele pronunțate din interiorul arborelui.

Parchetul tangențial face parte din clasa superioară A. Pentru fabricarea plăcilor de parchet - trunchiul este tăiat tangențial în raport cu stratul anual. Structura se evidențiază prin originalitate, întrucât, textura acoperirii este «saturată» datorită intersecției straturilor anuale, care definesc vârsta copacului. Razele din inima trunchiului sunt mai puțin vizibile, din acest motiv, riscul de deterioare mecanică este minim. .

Parchetul standart (select) este inclus în categoria acoperirilor din clasa superioară. Deosebirea față de celelalte tipuri este că modul de tăiere a trunchiului nu are prea multă importanță. Totuși, fâșia de lemn trebuie să fie intactă, să-i lipsească nodurile, diversele tipuri de uzură (deteriorare mecanică, zgârâieturi etc) și ciuperca. Parchetul standart face parte din marca A, pentru care fâșiile de lemn nu trebuie să corespundă unui anumit tip de tăiere.

Parchetul natural face parte din categoria econom a pardoselilor. Respectiv, acesta înfățișează aspectul natural al lemnului. În timpul fabricării se folosesc plăci de lemn cu noduri (de până la 3 mm), alburnuri (nu mai mult de 25%) și elemente structurale. Plăcile sunt selectate aleatoriu, însă sunt înlăturate cele în care se regăsesc uzuri mecanice.

Parchetul rustic (marca B) este produs din plăci de lemn în structura căruia se pot regăsi noduri de până la 5 mm. La fabricarea acestui tip de parchet pot fi folosite plăci de lemn cu alburnuri vizibile, fisuri interioare și deteriorări mecanice de maxim 1 - 1,5 mm.
  Parchetul gestr este fabricat din lemn cu incluziuni de noduri de până la 10 mm. Se permite folosirea plăcilor cu alburnuri vizibile și cu degradeuri de culoare.

Compania ECOFLOOR în colaborare cu partenerii și producătorii de talie mondială oferă la dispoziție următoarele tipuri de parchet:

  1. Bucată
  2. Mozaic și artistic
  3. De palat
  4. Placă lemn masiv
  5. Placă de parchet (una, două, trei dungi)
428
Noi în telegram

Acum puteți obține sfaturi oriunde v-ați afla.

Viber
Noi în Viber
Acum puteți obține sfaturi oriunde v-ați afla.
WhatsApp
Noi în Whatsapp
Acum puteți obține sfaturi oriunde v-ați afla.