bd. Decebal, 6/1 | Sf. Nadejda Russo, 17 | șos. Muncești, 137

Blog

Cum să alegeți covorul pentru designul dvs. interior?

13078
Cum să alegeți covorul pentru designul dvs. interior?

Covorul este luxul și confortul apartamentului, căldura și confortul casei. Covorul poate schimba radical interiorul, formând o singură imagine stilistică. Umplând vizual golul din cameră, covorul subliniază subtil principalele tendințe ale stilului ales.

Cu ajutorul covorului, zonați spațiul camerei, atenuați sunetele străine și încălziți camera. Covorul ales potrivit formează imaginea completă şi transformă radical încăperea. Urmaţi recomandările de mai jos şi spor la ales. 

 

Alegerea covorului începe de la dimensiuni

Dimensiunea covorului depinde în întregime de dimensiunea camerei.

În același timp, un rol important îl are și mobila care va fi amplasată pe acest covor. De exemplu, dacă alegeți un covor pentru living, atunci pe el ar trebuie să încapă o măsuță de cafea cu un set moale.

Lungimea și lățimea covorului trebuie să fie un pic mai mare decât cea necesară, astfel încât să rămână spațiu la margini. Dacă covorul va fi mai mic decât dimensiunile necesare, la sigur nu se va încadra în design. În unele cazuri, este mai ușor să comandați un covor ale cărui dimensiuni și design vor corespunde pe deplin parametrilor unei anumite încăperi.

 

Covorul poate avea orice formă

Un covor dreptunghiular, clasic, nu este singura opțiune posibilă. Aţi putea opta pentru un covor care are o formă neordinară. De exemplu, unul care seamănă vizual cu pielea unui animal va deveni unul dintre cele mai atrăgătoare elemente ale interiorului tău. În acest caz, la sigur designul interior va arăta bine și nu contează dimensiunea covorului. 

 

Delimitarea spaţiului

Covoarele sunt capabile să delimiteze clar anumite zone a camerei. Zonarea cu ajutorul unui covor este o metodă ieftină și eficientă. Și asta ține nu doar de camera copiilor sau zonele de joacă. De exemplu, două covoare diferite împart clar și frumos o cameră în două zone diferite: camera de zi și sufrageria.

 

Alegeți culoarea și designul

Covorul poate fi de nuanțe aprinse sau închise, multicolor sau monoton, cu decor clasic sau în stil high-tech…

Totul depinde de preferințele dumneavoastră personale. Însă, dacă designul interior are o mulțime de detalii de culori aprinse, atunci nuanțele pastelate se vor integra mai bine. Pe de altă parte, modelele de autor moderne pot schimba radical designul din interiorul casei! 

 

Dvs. determinați termenul de utilizare

Cumpărați un covor de calitate și vă veți bucura de el mulți ani. În mare măsură, calitatea covorului este determinată de numărul de noduri pe centimetru pătrat: cu cât sunt mai multe, cu atât plăcerea de a folosi acest covor este mai lungă. Covorul ar trebui să aibă margini și franjuri bine finisate. Covoarele țesute manual sunt considerate a fi de cea mai înaltă calitate. Cu toate acestea, printre opțiunile industriale există multe mostre demne!

1006
Noi în telegram

Acum puteți obține sfaturi oriunde v-ați afla.

Viber
Noi în Viber
Acum puteți obține sfaturi oriunde v-ați afla.
WhatsApp
Noi în Whatsapp
Acum puteți obține sfaturi oriunde v-ați afla.